Transport af brugt båd fra Norge

Maritime Liagri har omfattende erfaring med at transportere både fra Norge til Danmark

Hjælp til transport af både fra Norge til Danmark

Transport af både udfører vi på flere måder, alt efter størrelse, afstand og årstid.

Valg af transport

Lastbil- eller skibstransport

Transport på lastbil er det mest anvendte. Dog anbefaler vi ofte at transportere både på skibe, da det er muligt at hentestørre både langs hele Norges kyst til en pris, lastbiltransport aldrig ville kunne levere til. 

Da man i Norge ikke må køre med både der måler mere end 3 meter i bredden uden følgebil, løber omkostninger ved transport på lastbil hurtigt op. I de tilfælde hvor der kan være to både på bilen, kan man dog godt hente både hjem fra Nordnorge til en rimelig pris. Det kræver dog, at man har to både som passer på lastbilen.

Vi anvender dansk personel til bådtransport. Udover at transportere båden hele vejen, kan vi også tilbyde en kaptajn, der sejler båden fra Norge til Danmark, hvilket i nogle tilfælde kan være fordelagtigt.

Anvendelse af kran

Det er ikke omkostningsmæssigt fornuftigt at køre store afstande med kranbiler. Derfor kræves der kran i begge ender af transporten. Dette skal grundigt koordineres i Norge, da det let kan rende op, når vi tilstræber at handle frit oplastet.

Transportforsikring

Ved behov for udvidet transportforsikring hjælper vi også med dette. Almindelig speditørforsikring har en maksimal dækning på 25 DKK pr. kg.

Slip for bekymringer

Transport af både kræver en vis erfaring. Ofte skal bådene indfanges på vandet og løftes op på en lastbil, hvilket kan indebære lange løft. Derudover skal båden klodses rigtigt op på lastbilen og sikres forsvarligt. Det er ikke altid, at låsesystemerne klarer en lang fragt med 80 km/t. I nogle tilfælde skal en eventuel kaleche også vurderes. Fenderlister skal der tages højde, da disse let kan skades af lastestropperne. Båden skal sikres så der ikke er fare for punktskader på skrovet. Roranordning er ofte årsag til, at båden skal klodses op og dermed øges højden, som normalt ikke kan overstige 3,3 m., såfremt båden skal transporteres med en færge. Det er dyrt at komme frem til færgen og opdage, at båden 6 cm for høj.

Alle disse bekymringer kan du slippe, når du vælger os hos Maritime Liagri til at transportere din båd hjem. Vores flinke transportører fra Aalborg har styr på alt angående bådtransport og anvender samtidig de rigtige biler, som sikrer din båd den mest nænsomme transport.

Maritime Liagri gør det nemt at importere din brugte båd fra Norge

Køb af brugt båd

Maritime Liagri er din ekspert, når det omhandler import af brugte både fra Norge.

Proces

Vi indgår i en dialog med sælger og bistår med hele processen, alt fra købskontrakt til levering.

Moms og told

Indførsel af fritidsbåde pålægges moms og evt. told ved import fra lande udenfor EU, herunder Norge.

Populære både

Find her de mest populære bådtyper årgang 1974-1995, hvor vi har bistået med processen.