Vi hjælper dig med  import af både fra Norge.

Maritime Liagri er din ekspert, når det drejer sig om import af båd fra andre skandinaviske lande. Vi tilbyder også hjælp i Middelhavet, hvor der ofte kan gøres gode handler når det drejer sig om lidt større både. 

Hjælp til dit bådeventyr

Hvorfor importere brugte både fra Norge?

De seneste år er efterspørgslen efter både fra udlandet steget markant, især fra Norge, som af mange årsager, er et meget populært land at importere brugte både fra. Alene i 2021/22 hjalp vi vores kunder med at importere 

Norge er med sit store udbud og ofte lave priser et særligt attraktivt marked at anskaffe sig en brugt båd. Nordmænd er generelt dygtige til at vedligeholde sine både og det norske klima slider heller ikke både som her i Danmark.

Eksempelvis har en båd med 40 år på bagen ofte ikke noget at sige i forhold til brugsværdien. Et højt gennemsnit for brugstid i Norge er 50 timer pr. år.

Moms og told

Da Norge ikke er medlem af EU, kommer der moms og told på en handel ved import til Danmark/EU. Alligevel ser det i mange tilfælde ud til at danske købere kommer godt ud på slutstregen, og det er det som vægtes.

Det er også en mulighed at anskaffe sig en båd fra Sverige og Finland, uden at der skal indregnes moms og told. Men udvalget af snekke typer er langt mindre, og i de fleste tilfælde er bådene malet op til en eller flere gange…. dette er som oftest ikke tilfældet i Norge.

Markedspladser

Facebook er et godt sted at finde brugte både. Men også de enkeltes landes markedspladser er gode steder at finde brugte både, som egner sig til import. I Norge er markedspladsen finn.no, blocket.se er løsningen i Sverige og Finland har nettivene.fi

Hjælp til import af brugt båd

Ønsker du at anskaffe dig en brugt båd fra Norden, kan du med fordel tage kontakt til os, Maritime Liagri.

Vi har mange års erfaring med import af både fra Norden og kan derfor bistå dig igennem alle processerne omkring købet af din brugte båd.

Uanset om du selv udvælger en båd til import eller du får hjælp af os til at finde din drømmebåd, så klarer vi alt, herunder købskontrakten, alt papirarbejde vedrørende eksport og import samt transporten til dig. Vi kan også arrangere, at en af vores samarbejdspartnere besøger sælger og efterser båden. Således sikrer du dig, at båden lever op til beskrivelsen og dine forventninger.

Handel med norske sælgere

Nordmænd er hyggelige at handle med, men desværre er deres høflighed også grundlag for misforståelser. Det er ikke nogen god ide, at fornærme en nordmand ved at fremhæve dårlig stand eller med komme med skambud.

Mange nordmænd svarer ofte ikke på henvendelser eller opkald fra udlandet. Derudover er der mange dialekter i Norge og flere er ofte uforståelige for danskere… Det ville være trist ikke at få mulighed for at købe den rigtige båd på grund af ovennævnte.

Vi hos Maritime Liagri taler norsk og har en norsk profil på finn.no og Facebook samt ringer til sælgere fra et norsk telefonnummer.

Handelsformer

Hurtig handel

Ofte opstår der en situation, hvor sælger hurtigst muligt ønsker af afhænde sin brugte båd. I disse tilfælde skal en aftale om køb ofte landes indenfor 15 minutter. Det er naturligvis fordi, at der er mange købere i markedet for disse bådhandler. Ønsker du at indgå i en hurtig handel, vil det også medføre en vis risiko for dig som køber.

Dialog baseret handel

Her vil vi sammen indgå i en dialog med sælgeren på finn.no. Ved disse handler vil det være muligt, at stille indgående spørgsmål til båden samt gennemføre test igennem en norsk servicemand eller af dig selv.

Vi eftersøger markedet for dig

Mange af vores kunder ønsker, at vi finder en brugt båd ud fra givne kriterier. Her arbejder vi hårdt for at finde netop den brugte båd, som lever op til kundens krav og forventninger.

Maritime Liagri gør det nemt at importere din brugte båd

Transport af både

Transport af både udfører vi på flere måder, alt efter størrelser afstande samt årstid.

Proces

Vi indgår i en dialog med sælger og bistår med hele processen, alt fra købskontrakt til levering.

Moms og told

Indførsel af fritidsbåde pålægges moms og evt. told ved import fra lande udenfor EU, herunder Norge.

Populære både

Find her de mest populære bådtyper årgang 1974-1995, hvor vi har bistået med processen.